Mi a magyar? Ki a magyar? A magyar mint érték! – Új MCC-intézet a magyar identitás erősítéséért

Öt neves kutatóintézete mellett újabbat hozott létre a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány. A Magyar Összetartozás Intézetének (MÖI) célja tárgyilagosan kutatni és széles körben bemutatni – filmen, kiállításon, könyvben, előadásokon, a médiában – azt a kohéziós erőt, amely biztosítja és válságállóvá teszi egy nemzet szellemi szuverenitását.

A nemzeti identitás kutatásával, a külhoni magyarság és az anyaországi magyarok kapcsolatának erősítésével foglalkozó Magyar Összetartozás Intézetének sajtónyilvános bemutatkozó eseményére várjuk szeretettel az érdeklődőket 2023. október 26-án, csütörtökön 16.30-tól az MCC képzési központjába (1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7.).

Program:

– Köszöntőt mond: Dr. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója

– Videóüdvözletek: Békés Márton történész–politológus, a XXI. Század Intézet igazgatója, Berecz András Kossuth-díjas énekes, folklórkutató, előadóművész, Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, író és L. Simon László író, költő, kultúrpolitikus, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója

– Bemutatkozó pódiumbeszélgetés Kitta Gergely, az MCC intézetekért felelős igazgatója, dr. Margittai Gábor, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatója és Major Anita, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatóhelyettese részvételével; moderátor: Pásztor Zoltán, az MTVA Kossuth rádió program-főtanácsadója

– Kérdések megválaszolása

A helyszínen tárlatvezetéssel kísért ízelítő látható az új intézet vezetőinek Szamár-sziget szellemkatonái, Hadifogoly magyarok a nagy háborúban, valamint Tiltott kastélyok című kiállításából.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi adatlap kitöltésével lehet: ITT