Rendezvények

Aktuális rendezvények

2024.
febr.
27.
17:00-18:30

A nemzeti maximum: futball-Eb és olimpia – Pódiumbeszélgetés Faragó Tamással

MCC Scruton
Budapest, Tas vezér utca 3–7.
Mint négyévente rendesen, idén is a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia az esztendő két kiemelt sporteseménye, amelyre beszélgetéssorozattal hangolunk a következő hónapokban. E két világverseny ugyanis mindenkit elér, mindenkit megszólít.
2024.
febr.
28.
17:30-19:30

Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása – Premier a Puskin moziban

Puskin Mozi
Budapest, Kossuth Lajos u. 18.
A gernyeszegi Teleki-kastély nem „csupán” a magyar művelődéstörténet kiemelt helyszíne, de a XXI. századi erdélyi főnemesi restitúciós kálvária fontos állomása is. A csaknem fél évezredig Teleki-tulajdonban lévő Gernyeszeg szülőhelye volt többek között a marosvásárhelyi Teleki Tékát megalapító Teleki Sámuel grófnak, de itt született a tragikus sorsú miniszterelnök, Bethlen István is. 75 éve, 1949. március 2-án kezdődött meg az erdélyi magyar nemesség pokoljárása. Filmbemutatónkkal erről az évfordulóról emlékezünk meg.

Korábbi rendezvények

2024.
febr.
12.
17:00

Szamár-sziget rabjai – filmvetítés, előadás és finisszázs

Művészetek és Irodalom Háza
Pécs, Széchenyi tér 7-8.
Filmbemutatóval és egy drámai kutatás bemutatásával zárul intézetünk Hadifogoly magyarok a nagy háborúban című kiállítása, amelyet az MCC pécsi képzési központja és a Magyar Összetartozás Intézete szervezett.
2024.
jan.
17.
17:00-18:30

Hadifogoly magyarok a nagy háborúban

Művészetek és Irodalom Háza
Pécs, Széchenyi tér 7-8.
Gyóni Géza, Rákosi Mátyás, Kuncz Aladár, Nagy Imre – ami ezeket a neveket összeköti, az az első világháború nyugtalanító problémáinak egyik legdrámaibb, legtöbbeket érintő fejezete: a hadifogság. Kevés magyar család van, amelyiket ne sújtotta volna.
2023.
dec.
15.
17:00-18:30

Balassitól Jumurdzsákig – Török–magyar barátság dalban elbeszélve

MCC Scruton
Budapest, Tas vezér utca 3–7.
Egy rejtélyes dél-anatóliai faluban ismerkedtünk meg vele, amelyet egykor Macarköynek, azaz Magyarfalunak hívtak. Szenvedélye a hídépítés: a török–magyar testvérkultúra felmutatása, identitásunk közös pontjainak nyomatékosítása. Erdal Şalikoğlu énekel, zenél és mesél az MCC Scrutonban.
2023.
dec.
14.
17:00-18:30

Balassitól Jumurdzsákig – Török–magyar barátság dalban elbeszélve Veszprémben

Veszprémi MCC képzési központ
Veszprém, Mikszáth Kálmán u. 3.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az MCC veszprémi képzési központjának soron következő, rendkívüli előadására, Erdal Şalikoğlu török–magyar koncertjére.
2023.
okt.
26.
16:30

A Magyar Összetartozás Intézetének sajtónyilvános bemutatkozó eseménye

MCC Tas vezér utcai épülete
Budapest, Tas vezér utca 3–7.