Mint négyévente rendesen, idén is a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia az esztendő két kiemelt sporteseménye, amelyre beszélgetéssorozattal hangolunk a következő hónapokban. E két világverseny ugyanis mindenkit elér, mindenkit megszólít.

A nyári játékokra hagyományosan nagy reményekkel készül Magyarország, s labdarúgásban is véget értek az aszályos évtizedek, labdarúgó-válogatottunk zsinórban harmadszor szerepel a kontinensviadalon – egyre növekvő szurkolótábor támogatását élvezve és egyre bátrabb reményekkel. A sport minden korban a nemzeti egységet szimbolizálta, és nincs ez másként napjainkban sem: sportolóink pártállását senki sem firtatja, csakis a teljesítmény számít. Beszélgetéssorozatunkban a magyar sport egy-egy olyan korszakos egyéniségének segítségével hangolunk a két eseményre, aki élményei felelevenítésével, várakozásait felfedve közel hozza nekünk az Európa-bajnokságot és az olimpiát.
A sorozat első estjén Faragó Tamással, a Nemzet Sportolójával, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, edzővel beszélget Novák Miklós szerkesztő, sportújságíró.


A beszélgetésre szeretettel várjuk az érdeklődőket 2024. február 27-én, kedden 17 órától az MCC Scrutonba (1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7.).

Program:

– 17:00: köszöntőt mond Major Anita, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatóhelyettese
– 17:10: Lakatos Mihály, az intézet kutatója felolvassa tárcáját
– 17:20: pódiumbeszélgetés Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázóval

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: ITT

(Borítókép: Mirkó István fotója)