Mint négyévente rendesen, idén is a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia az esztendő két kiemelt sporteseménye. Sőt a jelzőt talán el is hagyhatjuk: e két világverseny mindenkit elér, mindenkit megszólít.

 

A nyári játékokra hagyományosan nagy reményekkel készül Magyarország, a labdarúgásban is véget értek az aszályos évtizedek, labdarúgó-válogatottunk zsinórban harmadszor szerepel a kontinensviadalon – egyre növekvő szurkolótábor támogatását élvezve és egyre bátrabb reményekkel. A sport minden korban a nemzeti egységet szimbolizálta, és nincs ez másként napjainkban sem. Beszélgetéssorozatunkban a magyar sport egy-egy olyan korszakos egyéniségének segítségével hangolunk a két eseményre, aki élményei felelevenítésével, várakozásait felfedve közel hozza nekünk az Európa-bajnokságot és az olimpiát.

A sorozat következő estjén Vaskuti Istvánnal, a Nemzet Sportolójával, olimpiai, tízszeres világ- és tizennyolcszoros magyar bajnok kenussal, edzővel, sportvezetővel beszélget Lakatos Mihály, az MCC Magyar Összetartozás Intézetének kutatója.

A beszélgetésre szeretettel várjuk az érdeklődőket 2024. április 26-án, pénteken 17 órától az MCC Scrutonba (1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7.).

 Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/a-nemzeti-maximum-futball-eb-es-

(A borítóképen Vaskuti István. Forrás: olimpia.hu)